Kitesurfing

Stockholm

Kitesurf kurs – Lär dig kitesurfing på snö!

Lämna en kommentar

Snökite – kitesurfing på vintern

Ett av de bästa sätten att åka mycket skidor / snowboard i vinter utan att åka till skidbacken och köpa liftkort är att lära dig snökite.

Du kan åka fort, precis som i pisten, carvingsvängar, pumpa puder eller göra de trick du gör i parken. Men du behöver inte åka till fjällen eller alperna. Du behöver inte heller köpa liftkort eller riskera isiga backar eller trängsel. Liftköer och kalla sittdynor i trestolsliften är också något som du kan skala bort.

Svaret är: Snökite eller snowkite. Stockholm Kitesurfskola håller kurser i snökite varje dag i Stockholm

Det enda du behöver är en kite och en sele, och kika på väderleksrapporterna. Kiten går att hitta för ett par tusenlappar och uppåt, den väger knappt någonting och en vanlig storlek är runt 10 m2 för vinterbruk går att packa ner i en ryggsäck.

Man behöver inte vara någon atlet, man behöver inte ens vara vältränad för att kunna snökita eller kitesurfa. Däremot är det en väldigt bra träningsform, som ger bra core muskulatur. Lår, rumpa, mage, rygg jobbar bra, och träningsvärk kan smyga sig på om man har varit ute ett par timmar i sträck.

Sporten är otroligt tillgänglig, och går att utöva i stort sett varsomhelst där det är lite öppen terräng. Åkrar, fält, eller när isarna blivit tjocka och snön lagt sig. Då får man helt plötsligt en nästintill oändlig valfrihet, troligtvis nära där du bor, att kunna köra dig med skidor och kiten för att få ett par timmars skidåkning. Kitesurfing eller snökite är 100% vindberoende. Om det inte blåser så går det inte kitesurfa eller snökita. Men å andra sidan behövs inte mer än runt 5 ms och uppåt.

Boka din snökitekurs idag! KLICKA HÄR

snokitesthlm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s